Home / Over Mij / Verhalen

Verhalen van Klanten

Wil jij ook een betere communicatie met jouw paard? Neem dan nu een les bij Paard in Balans!

Judith Nauta

DSC_0962-222-iris

Jolenta geeft heel fijn les! Zelf heb ik bij haar les met mijn paard rechtrichten aan de hand en trailerladen. Jolenta leest het paard goed en heeft veel kennis van hoe het paardenlichaam in elkaar zit en werkt. Daarnaast legt ze alle stappen goed en duidelijk uit doormiddel van het wie, wat en waarom. Dat maakt het lessen bij jolenta erg fijn omdat

Esther en Centaur

esther-centaur

Hallo mijn naam is Esther ben 27 jaar en dit is mijn paard Centaur van nu 10 jaar oud . Ik heb Centaur vanaf zijn 3de jaar en hem zelf zadelmak gemaakt . Met allehulp van Jolenta heb ik een betere band gekregen met mijn paard( daarvoor heb ik eerst de keus gemaakt om hem te verkopen en hem weg gebracht naar iemand die hem voor mij wilde rijden

Esther en Vulcano

13692483_1135762223163295_8134163421906355415_n[1]

Vulcano en trailer laden is drama. Ik sta met regelmaat met de handen in het haar. Steigeren weg draaien als je hem hebt staan drukt hij de stang er uit. Bedenk het maar echt een ellende. Jolenta heeft Vulcano eerst voor gewerkt en merkte al dat hij zich behoorlijk afsloot en zelfs soms behoorlijk bod werd. ( ik dacht natuurlijk dit blijft een ellende) Na het kunnen

Hennie Menninga

TRAILERLAAD PROBLEMATIEK

Ik wil graag mijn positieve delen over de wijze waarop Jolenta mijn paard geleerd heeft een trailer in te lopen. Mijn paard Liquid Gold had een grote angst voor trailers. Wanneer hij alleen al een trailer met de klep los zag staan was er stress. Omdat hij echt niet van plan was de trailer in te stappen ben ik met Jolenta begonnen met trailer laden.

Lydia en Poderoso

Poddo en Lydia 1

Sinds de zomer van 2015 hebben mijn stalgenoten en ik les van Jolenta in de Academische Rijkunst. Ik vind werken aan de hand een enorm waardevolle toevoeging in de training van mijn Lusitano hengst Poderoso. Hij is inmiddels 21 jaar oud maar door de afwisselende training die ik hem geef zoals buitenritten maken, springen, dressuur, crossen

Carolien Kock en Fenore

tinker-merrie

Ik heb mijn tinker merrie gekocht toen ze 1.5 jaar oud was. Het werd een grote dame van 1.60 dus toen ze rond de 4 jaar oud was ben ik begonnen met haar te  trainen. Ik wilde eerst western met haar gaan rijden, maar ik merkte dat ze hier niet zo geschikt voor was.  Ze was behoorlijk voorwaarts en struikelde heel veel. Best wel gevaarlijk.  Al gauw ben ik overgegaan naar

Linda van de Groep & Andy

linda-ady

In december 2015 ben ik me gaan verdiepen in rechtrichten en academische rijkunst. 2 januari 2016 had ik mijn eerste les. Gelijk een goed voornemen haha! Andy liep vaak met zijn hoofd omhoog, zijn achterhand kwam er niet onder en hij gebruikte zijn rug en lichaam verkeerd. Met rijden zag ik het eigenlijk niet meer zitten. Het lukte me niet.

Jeanette en Fred

fred-jeanet-iris
Grondwerk, rechtrichten en werken aan de hand, alles wat ik graag al enige tijd wilde leren, maar waar te beginnen? In augustus verhuisde ik mijn paard naar een nieuwe stal. Daar zag ik al gauw een stalgenoot grondwerken met haar paard, volledig ontspannen en allerlei oefeningen doen waar ik alleen maar over kon dromen.

Ciurideas en Theresa

theresa

Circa andere half jaar geleden kwam Jolenta voor het eerst om ons les te geven in klassiek dressuur bij Terra Salva. Mijn zorg paard Ciurideas alias Ciu van Yvette en André Mos was toen een paar manden terug uit de Eifel waar ze had gelopen samen met haar veulen. Helaas merkte ik gelijk toen ik weer opzat dat iets niet helemaal als vroeger was.

Ditta en Metal

DSC_1423-dita

Inmiddels heb ik al weer een aantal lessen bij Jolenta mogen volgen een nieuwe uitdaging en avontuur met mijn 17 jarige merrie Talaca. Op 7 jarige leeftijd heeft Talaca een ernstige peesblessure opgelopen aan haar linker voorbeen. De oppervlakkige en diepe buigpees waren voor 70-80% door gescheurd.

Rachel Zeeman

rachel-zeeman

Ik was op zoek naar een instructeur die van alle markten thuis is en zich niet blind staart op één trainingsmethode. In Jolenta heb ik die instructeur gevonden. Behalve dat haar enthousiasme en passie voor haar vak zeer motiverend zijn, levert haar manier van begeleiden bij het trainen van het paard en mijzelf direct zichtbaar resultaat op.

Charlotte en Quejacea

lotti

Mijn naam is Charlotte, ik ben 39 jaar en ben 2 jaar geleden begonnen met lessen Academische Rijkunst bij Jolenta. Ik ben een vrijetijdsruiter, heb geen eigen paard, maar rij 2 keer per week het paard van André Mos (Terra Salva). De bruine Lusitano merrie Quejacea is 20 jaar oud en topfit en wij vermaken ons bij goed weer het liefst in het bos.

Manon Spijkerman

manon-spijkerman

Ik heb mijn paard Pegasus nu 10 jaar. Zelf ingereden, zelf alles geleerd. Helaas is hij door mijn sterkere rechterarm ook wat sterker rechts geworden en hierdoor scheef en uit balans. Na een half jaar niks gedaan te kunnen hebben met hem vanwege Einschuss in het linkerachterbeen wat maar niet wegtrok.

Daphne & Silva

daphne-silva-vergroot

Ik heb het geluk dat ik met de mooie Silva mag werken. Met mijn eigen paard, die ik vorig jaar helaas in heb moeten laten slapen, heb ik al wel het werken aan de hand gedaan, maar liep ik er tegen aan dat zodra er andere “problemen” om de hoek kwamen, de instructie vaak niet voldoende kennis had om mij ook op dat gebied te kunnen helpen.

Lianne van Bijsteren

horse-eye

Sinds kort les ik met mijn paard bij Jolenta. Omdat ik zo enthousiast en positief verrast ben over de werkwijze en de resultaten, deel ik graag mijn ervaring hierover! Vanwege verschillende redenen was het plezier en vertrouwen tussen mijn paard en mij in de omgang verloren gegaan. Hierdoor waren de verhoudingen nogal scheef gegroeid,