Home / Over Mij / Paard in Balans

Paard in Balans

Waarom Paard in Balans?
Ik heb gekozen voor de naam Paard in balans omdat een paard van nature perfect in balans is. Om het paard gezond te houden als wij er een rijpaard van willen maken zullen we hem van een natuurlijke balans/ evenwicht naar een rijkunstige balans/ evenwicht moeten brengen.

paard in balans

Natuurlijk Evenwicht

Rijkunstig Evenwicht

In mijn trainingen streef ik ernaar om het paard zo in balans te krijgen dat hij moeiteloos met het ruitergewicht om kan gaan. Als het paard niet in balans is zul je dit zeker merken. Rijtechnische problemen zullen zich aandienen, denk bijvoorbeeld aan:

* Het paard pakt het bit aan 1 kant vast
* Hij wil niet makkelijk afwenden
* Hij valt steeds op of over een schouder
* De oefeningen gaan de ene kant wel goed maar de andere kant lukt het niet
* Paard wil niet nageven
* Het paard versnelt ongewenst of bokt of steigert zelfs
* Het kantel van zijn hoofd
* Je zadel zakt steeds naar 1 kant
* Het paard hangt in je handen
* Wil niet van de bakrand afwenden
* Valt in draf na de galop
* Hij springt steeds verkeerd of overkruist aan
* Doorzitten is onmogelijk etc.

Herkenbaar

Zomaar een paar problemen die je vast zult herkennen. Dit komt voort uit de natuurlijke manier van bewegen van het paard. Het paard is niet gebouwd om op te zitten en doen we dit dan zonder het paard op ons gewicht voor te bereiden dan zul je tegen bovenstaande rijtechnische problemen aan lopen. Uiteindelijk zal dit dan weer leiden tot mentale en fysieke problemen door overbelasting en compensatie van het paard. Ernstige blessures, blokkades, slijtage van gewrichten etc aan benen, hals en rug zijn dan helaas het gevolg. Het paard zal zijn balans dus opnieuw moeten leren vinden met dit extra ruitergewicht om gezond te blijven!

Door hem te leren dat hij zijn gewicht van de voorhand af moet halen en zijn achterbenen juist meer moet gaan belasten en hem te gymnastiseren dmv opbouwende  goed doordachte oefeningen kun je hem mooi in balans leren bewegen onder het ruitergewicht. Je paard zal er soepeler, elastischer, sterker en mooier en blijer worden!

Paard in Balans kan jou hier bij helpen!!

MELD JE NU AAN VOOR EEN LES

Wil jij graag een lesdag beleven bij Paard in Balans? Meld je dan nu aan via onderstaande knop!