Terugval Amadeus

Er is helaas een terugval in Amadeus zijn situatie. Na een korte succevolle periode waarin hij enorme progressie maakte is hij nu helaas weer terug bij af. Dit was 1 van de mogelijkheden die na de eerste behandeling zou kunnen gebeuren.

Ik ben hem ong 4 weken geleden onder het zadel gaan proberen. Aanvankelijk leek dit echt goed te gaan!! Kleine korte stukjes. Zelfs Anne (onze paardenspecialist!!) is nog op zijn rug mee geweest naar het bos!! Dit was nog op 24 april! Ongeveer 3 weken geleden werd hij langzaam steeds slechter. Onder het zadel uitte hij pijn door rechtsom niet de stelling en buiging te accepteren. Hij werd echt link zelfs. Zelfs aan de longe liet hij weer dat typische beeld zien. Ik trok mijn conclusies.

Afgelopen maandag 28 mei zijn we weer met hem naar Anne Brünott geweest om zijn toestand opnieuw te bekijken. Tijdens het neurologisch onderzoek bleek idd dat zijn coördinatie niet oké was.
Het typische beeld wat bij ataxie hoort. Zwalken en onregelmatig in zijn stappen. Ook bij het achterbeen overkruisend neerzetten herstelde hij zichzelf niet.

Conclusie: tweede behandeling noodzakelijk. Dit keer geen corticosteroïden omdat dit te kort op de vorige behandeling zou komen. We hebben hem een prp behandeling gegeven.

Prp, platelet rich plasma, is een kleine hoeveelheid plasma waarin zich een grote hoeveelheid bloedplaatjes bevindt. Bloedplaatjes bevatten veel groeifactoren die weefsels helpen regenereren. Het wordt toegepast bij peesproblemen en botgenezing en wonden. Je activeert het genezingsproces en verbetert de kwaliteit van het weefsel. Door bloed af te nemen bij het paard en deze dmv een bepaalde procedure te verwerken kan het plasma daarna met behulp van echografie, om de exacte locatie te bepalen, worden ingespoten. Omdat het langer duurt voordat deze behandeling inwerkt geef ik hem nog even de tijd. Over twee weken zal ik zijn training weer oppakken en kunnen we hopelijk weer aan herstel werken!! Ik zal hem weer van voor af aan op gaan pakken. Werken aan de hand en longeren. Wel start ik nu eerder met het werk onder het zadel. Hopelijk blijvend herstel dit keer!

Hieronder kunnen jullie naar zijn neurologisch onderzoek en naar dr Anne Brünott haar uitleg kijken!

Volg mij ook op Facebook! https://www.facebook.com/jolentavh/

Jolenta van Haaften

Jolenta van Haaften

Leave Comment